НЕТ ИС Начало

 

Често срещани модели употребявани видеокарти за PC

 

Видео картата по своята същност представлява компонента, който показва изображения на екрана на компютъра. Чрез нея основно се извършва обработка на графични изображения. Много често в днешни дни компютри работят с голямо количество графични данни, обособяването на именно такава видео карта за по-ефективна обработка повишава производителността и качеството на изобразяваната картина едновременно.

Съществуват различни по вид видеокарти. Те са много желани от хората, особено от тези, които обичат да прекарват свободното си време пред компютъра, играейки игри. Ето затова са нужни външните видео карти, тъй като те са със собствена RAM памет и позволяват натоварването, което тези игри прилагат върху устройството. Тъй като понякога те изискват отделянето на сериозна сума от доходите, има употребявани видеокарти за PC, които по никакъв начин не се различат по функциите си от новите. Те са здрави и издръжливи също толкова колкото тях.

Има определен набор от модели употребявани видео карти, които са известни на пазара и всеки купувач знае, че може да разчита на качество и сигурност при закупуването им.

Първият сред често срещаните модели видео карти втора ръка е NVIDIA GeForce GT610. Комбинацията от ускорение за декодиране на видео с висока разделителна способност и последваща обработка, която осигурява зашеметяваща яснота на картината, гладко видео, точен цвят и прецизно мащабиране на изображенията за филми и видео. Подръжa HDMI с включително ускорение на GPU Blu-ray 3D, x.v.Color, HDMI Deep Color и 7.1 цифров съраунд звук. Всички тези положителни характеристика придават сигурност, че употребяваните видео карти са добър и разумен избор.

Вторият модел видео карти за PC е NVIDIA QUADRO NVS295 256MB GDDR3. Проектиран, тестван и създаден от NVIDIA, за да отговаря на високите стандарти за осигуряване на качеството за максимален срок на годност. Разширеното разработване на продукти и тестване за съвместимост с водещи в бизнеса бизнес приложения гарантира надеждна производителност на системата. Също така този модел предоставя ефективно управление на консумацията на енергия, без да се жертва работата, намалявайки сметките за енергия. Дисплейният софтуер пък от своя страна позволява на потребителите да разпространяват работа си в един или няколко дисплея чрез функции за управление на работния плот и приложения, за да увеличат производителността.

Последният често срещан модел втора ръка е ATI RADEON HD2400 256MB GDDR2. Построена върху архитектурата Polaris, която е в състояние да бъде създадена в бъдеще, графичната карта на този модел играе любимите ви игри на гладко ниво от 1080p и повече, от най-новите игри на eSports и MOBA до най-популярните графично интензивни AAA заглавия. Също така е възможно транспортирането на видео и аудио към HDTV и други HDMI способни устройства (чрез HDMI адаптер). Този модел употребявана видео карта осигурява превъзходно качество на картината за всички видео формати, както и зашеметяващи HD DVD и Blu-ray филми - с ниско оползотворяване на CPU и консумация на енергия.

Видео картите на старо осигуряват също толкова добро качество на изображение при играенето на игри и гледането на филми с висока резолюция при това на ниска и достъпна цена за всеки един потребител. Всички положителни характеристики, изброени в изложението на често срещаните модели, вече са достъпни за всеки, които желае да се сдобие с видео карта.

 
Terms of use
 Поддръжка